EVİNİZİN BEREKETİNİ ARTTIRAN 8 ŞEY
Evinizin bereketli olmasını sağlamak için neler yapmalısınız? Yapılması gerekenleri sizler için 8 madde halinde bu yazıda bir araya getirdik. Bu sekiz madde yapıldığı taktirde inşaAllah evinizde bereket eksik olmaz.
1) Evde Kur’an-ı Kerim’i çok okumak.
Kur’an-ı Kerim öğretmek, tecvidini öğrenmek, onun ilmiyle uğraşmak.
İşte bu (Kur’an) da, bereket kaynağı (EN’ÂM suresi 92. ayet) (Resmi:6/İniş:55) Hadis-i şerifte beyan edilir ki: “Bir ev, içinde Kur’ân okunması sebebiyle o evde oturanlara genişlik, ferahlık verir. Orada melekler hazır bulunur. Şeytanlar kaçar, evin hayır ve bereketi artar. İçinde Kur’ân okunmayan bir ev ise içindekilere dar gelir. O evde melekler gider, şeytanlar hazır bulunur, evin hayır ve bereketi de o olur.”
(Darimi, Sünen: 2/429-430. Fezailü’l-Kur’ân
2) Besmele ve Zikir. Hazret-i Câbir (Allah O’ndan razı olsun) der ki: “Resûlullah’ın (aleyhissalatü vesselâm) şöyle buyurduğun işittim: Kişi evine girerken veya yemek yerken Allah’ın ismini zikrederse (Besmele çekerse), Şeytan, avanesine, ‘Burada sizin için gecelemek de yok, beslenmek de yoktur’ der.
Ama kişi evine girerken Allah’ı zikretmezse, Şeytan, avanesine bu kez, ‘Geceleyeceğiniz yere kavuştunuz’ der. Kişi bir de Allah’ı zikretmezse, Şeytan bu sefer, ‘Yatmaya da, yemeğe de kavuştunuz’ der.” Müslim.
3) Sadaka Vermek.
Evde bereket hasıl olmasının nedenlerinden birisi de sadaka, özellikle gizli olarak verilen sadakadır. Peygamberimiz Hz.Muhammed (salllalahualeyhivesellem) diyor ki; (Gizli verilen sadaka, Allah’ın gazabını söndürür.) [Beyheki]
4) Akrabayı Ziyaret Etmek ve Onlarla Görüşmek.
Peygamberimiz Hz.Muhammed (salllalahualeyhivesellem) şöyle buyurmuştur: “Sıla-ı rahim, güzel ahlak, güzel komşuluk, rızkı bollaştırır ve ömrü uzatır.” Tirmizi.
5) Rızık Talep Etmeye Erken Başlamak.
Peygamberimiz Hz.Muhammed (salllalahualeyhivesellem) buyurdular: Ya Rabbi, işine erken gidenin çalışmasını bereketli kıl. Ebu Davud.
6) Namazı Vaktinde Kılmak.
Namazı zamanında kılmak, vakti geçirmemek, kaza yapmamak;
ﻭَﺍْﻣُﺮْ ﺍَﻫْﻠَﻚَ ﺑِﺎﻟﺼَّﻠٰﻮﺓِ ﻭَﺍﺻْﻄَﺒِﺮْ ﻋَﻠَﻴْﻬَﺎ ﻟَﺎ ﻧَﺴْﭙَﻠُﻚَ ﺭِﺯْﻗًﺎ ﻧَﺤْﻦُ ﻧَﺮْﺯُﻗُﻚَ ﻭَﺍﻟْﻌَﺎﻗِﺒَﺔُ ﻟِﻠﺘَّﻘْﻮٰﻯ
Ailene namazı emret, kendin de ona sabırla devam et!
Biz senden rızık istemiyoruz. Seni biz rızıklandırıyoruz. Sonuç takvanındır!
(TÂHÂ suresi 132. ayet) (Resmi:20
7) Allah’a Hakkıyla Tevekkül Etmek.
Hadisi şerifte; Eğer siz Allah’a hakkıyla tevekkül etseydiniz, kuşların sabah aç çıkıp akşam tok döndüğü gibi sizi rızklandırırdı! buyurulmuştur. İbni Mace 4164 [10]
8) Sürekli Tövbe Etmek, İstiğfar Getirmek.
Kim istiğfar getirmeye devam ederse Allah onu bütün sıkıntılarından kurtarır, bütün kederlerini giderir ve hiç ummadığı yerden rızıklandırır. (ebu, davud ibni mace, Ahmed)
Bir yanıt bırakın